Thursday, March 14, 2013

Perhatian dan kebebasan?

Salam,

Jika ditanya mengenai dua pekara ini Perhatian atau kebebasan? yang mana menjadi pilihan kita?Kalau aku sudah pasti kebebasan.
Kenapa kebebasan.
Sebab bila bebas aku rasa lebih bahagia,lebih tenang,lebih senang.

Ada rakan berkata."Kau bujang boleh la kebebasan,Kami yang dah kawin ni mana boleh macamtu kebebasan jadi yang ke-2 kot,".

Kebebasan pada aku sangat meluas aku boleh buat apa saja, boleh pergi kemana-mana tanpa perlu maklum pada sesiapa.Namun kebebasan ni bukan sesuatu yang mutlak, kebebasan yang ada hadnya. Agak-gak la nak bebas pun...

Berbalik pada perhatian, ada orang yang nampak macam nak perhatian kot..tapi sebenarnya dia nak bebas. Aku sendiri pun nakkan perhatian tapi bukan dari semua orang,hanya perhatian dari orang tertentu saja..:)

Kalau tak cukup perhatian macam-macam akan orang lakukan demi mendapatkan perhatian.Kalau lebih perhatian pun sudah pasti membosankan, naik muak dan menyampah kot.

Mana nak pilih kebebasan atau perhatian..?
Jalan terbaik sebenarnya bagi aku perlukan kedua-dua bebas ya tapi ada had limitasinya tidak keterlaluan, perhatian pun ya tapi agak-agaklah beri perhatian tu...kalau tak beri perhatian pulak dicakapnya tidak prihatin pulak.Silap-silap perhatian lebih dah jadi pengongkong pulak dah cerita lain.Apa pun mesti ada keseimbangan, perlu ada 'beri dan terima'.
No comments:

Post a Comment