Friday, June 10, 2011

Cara letak password untuk entri/post baru.

Salam,

Macam mana nak letak password bagi sesuatu entri/post yang kita rasa orang tertentu saja boleh tengok?

Mula-mula ucap terima kasih pada Vincent Cheung dulu...sebab dia yang buat benda ni.


Senang saja jom aku tunjukkan cara-cara.

1. Pergi dekat setting>edit template> macam dalam pic bawah

ambik code ni

<script src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'/>

dan paste/tampal diatas <head> atau di bawah <head> tengok gambar 
aku tampal code tu kat atas <head>

kenapa perlu ada website  http://www.vincentcheung.ca? sebab dia yang buat code tu dan jangan ubah apa-apa pada acode tersebut nanti takjadi entry berpassword kang!

2. Masuk ke website ni

JavaScript Encryption and Decryption 2.0

untuk generate code dan buat entry yang berpassword tu tengok gambar nak lagi jelas.

 dah siap buat inilah hasilnya.

password:aku
 

7 comments:

  1. kurang ngerti gan,tapi bagus nih sukses selalu gan

    ReplyDelete
  2. eh btl ke leh buat...best2...


    JOM singgah blog saya nak... Wordless Wednesday #2 daa....

    ReplyDelete
  3. cool...tapi aku x pasang kot...entri semua utk tatapan semua.huhu...

    ReplyDelete
  4. hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
    i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

    ReplyDelete
  5. waaa hebat2. follow blog lu. follow la gua jugak bro

    ReplyDelete